Social Media voor tandartsen

Social Media voor jouw tandartspraktijk

Bij veel tandartspraktijken wordt er, bij marketing, als laatste gedacht aan social media marketing.

Eerst worden de ‘moetjes’ qua marketing opgetuigd, zoals een website of het plaatsen van een artikel in de lokale krant. Social media marketing wordt daarin, helaas, achterwegen gelaten. Een gemiste kans naar onze mening!

Het inzetten van social media tools, zoals Instagram TikTok en Facebook kan voor jouw praktijk van (onschatbare) waarde zijn op het gebied van zichtbaarheid, het opbouwen van een positief imago en het onderhouden van de (vertrouwens-)band tussen jou en jouw patiënten.

Social media kan daarnaast bijdragen aan:

Wij helpen je graag. Plan een kennismaking met ons in. 

person holding white android smartphone

Waarom is social media belangrijk voor een tandartspraktijk in 2023?

Social media is een krachtig hulpmiddel voor tandartspraktijken om zichtbaar te blijven, het patiëntenbestand uit te breiden en passend personeel aan te trekken.

Hier zijn enkele redenen waarom social media van belang is voor tandartspraktijken:

Middels social media kan je jouw tandartspraktijk promoten en laten zien aan een groter publiek. Door actief te zijn op social media, vergroot je – kosteloos – jouw bereik en kan je meer potentiële patiënten bereiken.

Social media is een uitstekende manier om relaties op te bouwen en te onderhouden met jouw bestaande patiënten. Het biedt je de mogelijkheid om te communiceren met jouw patiënten op een meer informele en persoonlijke manier, wat kan leiden tot een grotere patiëntentevredenheid en loyaliteit.

Het inzetten van Social Media heeft ook, een positief, effect op de positie van jouw website in zoekmachines, zoals Google.

Het is mogelijk om social media in te zetten om, van tevoren, vragen en/of twijfels van patiënten weg te nemen. Hierdoor maak je de drempel lager om een afspraak in te plannen.

Social media diensten

Voorbeelden

52 1
Casus tandartspraktijk

Carnisse Mondzorg

Resultaten 2021 social media
53 1
Casus tandartspraktijk

Tandheelkundig Centrum Frederikstraat

Resultaten 2022 social media

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1

Kennismaking

Graag leren wij eerst jou, als ondernemende praktijkhouder, en jouw praktijk kennen. Wie ben jij als persoon? Wat heb je voor ogen voor de praktijk? En wat zijn jouw ambities, als ondernemende praktijkhouder?

Daarnaast is het van belang of er momenteel al gebruik wordt gemaakt van social media? Hoe jij jouw praktijk, online, wilt profileren? En, wat je uiteindelijk – middels social media – wilt bereiken?

Allemaal belangrijke onderdelen voor het ontwikkelen van een passende social media marketing – en contentstrategie voor jouw tandartspraktijk.

Geen enkel probleem als je dat nog niet hebt uitgedacht. Wij denken graag met je mee.

Stap 2

Visueel concept incl. Social media marketing strategie ​

Wij maken een visueel concept op van jouw social media platformen en een bijpassen social media Marketing- en contentstrategie. Wij delen dit vervolgens met jou.

Komt het over met jouw verwachtingen? Dan gaan wij aan de slag en stellen een plan van aanpak op incl. werkzaamheden en een tijdlijn.

Stap 3

Social media Marketing beheer en evaluatie

Wij gaan aan de slag met de sociale media kanalen en zorgen voor optimale zichtbaarheid van jouw tandartspraktijk. De voortgang wordt, maandelijks, door Laurea Zorgservice geëvalueerd en de resultaten gedeeld.

Tot slot, bestaat de mogelijkheid om het beheer, van de sociale media platformen, van ons over te nemen. Wij leggen de ‘fundering’, zodat jij (of iemand uit jouw team) de sociale media platformen verder kan onderhouden.

Veelgestelde vragen over social media
Wat kan, het inzetten van social media, betekenen voor mijn tandartspraktijk?

Het inzetten van social media kan veel voordelen hebben voor jouw tandartspraktijk, waaronder:

  • Verbeterde zichtbaarheid.
  • Opbouwen en onderhouden van een relatie met jouw (potentiële) patiënten.
  • Het delen van nuttige informatie.
  • Promoten van jouw zorgverlening en/of specialisme.
Ik heb, naast het behandelen van patiënten en mijn rol als praktijkhouder, geen tijd te besteden aan social Media. Wat is hiervoor een passende oplossing?

Het is mogelijk om het beheer van jouw social media platformen (Instagram, TikTok) uit te besteden aan ons. Neem contact met ons op voor meer informatie m.b.t. de mogelijkheden.