Content Marketing

Content marketing voor jouw praktijk

Middels content marketing bouw, groei en (ver)bind je jouw patiënten en/of cliënten aan jouw praktijk.

Content marketing is een uitstekende manier om als praktijk online zichtbaar te zijn en potentiële patiënten en/of cliënten aan te trekken.

Content marketing omvat alle soorten marketing waarbij inhoud of informatie wordt gemaakt en verspreid, waaronder het maken en delen van professionele foto’s, – artikelen, – video’s, blogs en social media posts.

Wij helpen je graag. Plan een kennismaking met ons in. 

MacBook Pro near white open book

Waarom is content marketing belangrijk?

Content marketing is belangrijk voor een praktijk in 2023 om verschillende redenen

In een steeds meer digitale wereld is het belangrijk voor jouw praktijk om online aanwezig te zijn en een sterke digitale aanwezigheid op te bouwen. Door middel van content marketing kunnen zorgpraktijken waardevolle inhoud creëren en delen, zoals blogartikelen, video’s en sociale media-inhoud, die hun online aanwezigheid verbeteren en hun merkbekendheid vergroten.

Het regelmatig publiceren van kwalitatieve inhoud is ook goed voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de website van de praktijk. Door inhoud te creëren die gericht is op relevante zoekwoorden en vragen van patiënten, kan de praktijk website hoger in de zoekresultaten verschijnen, wat kan leiden tot meer organisch verkeer naar de website.

Het creëren van waardevolle inhoud kan ook helpen bij het opbouwen van sterke relaties met patiënten. Door nuttige informatie te delen over gezondheid en jouw behandelingen, kan de praktijk het vertrouwen van patiënten winnen.

Door waardevolle en relevante inhoud te creëren, kan jouw praktijk ook nieuwe patiënten aantrekken die geïnteresseerd zijn in de aangeboden diensten. Door regelmatig inhoud te delen die gericht is op specifieke doelgroepen, kan jouw praktijk zich onderscheiden van de concurrentie en potentiële patiënten overtuigen om voor hun zorg te kiezen.

Content marketing is ook nuttig voor het opbouwen van betrokkenheid op sociale media. Door middel van waardevolle inhoud kunnen zorgpraktijken de aandacht van hun publiek trekken en hen aanmoedigen om interactie te hebben met de praktijk op sociale mediaplatforms. Dit kan op zijn beurt helpen om de naamsbekendheid van de zorgpraktijk te vergroten en nieuwe patiënten aan te trekken.

Door regelmatig waardevolle content te creëren en te delen, kan je potentiële patiënten aantrekken en jouw praktijk als autoriteit vestigen in jouw sector. Zorg ervoor dat je content promoot op jouw website, sociale media en andere online kanalen om ervoor te zorgen dat het de aandacht krijgt die het verdient.

Kortom, content marketing is belangrijk voor een zorgpraktijk in 2023 omdat het kan helpen bij het opbouwen van een sterke online aanwezigheid, verbeterde SEO, het versterken van patiëntenrelaties, het verhogen van patiëntenwerving en het vergroten van de betrokkenheid op sociale media.

Content marketing diensten

Voorbeelden

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1

Kennismaking

Graag leren wij eerst jou, als ondernemende praktijkhouder, en jouw praktijk kennen. Daarnaast horen wij graag of je, bijvoorbeeld, al een logo hebt? En een huisstijl?

Allemaal belangrijke onderdelen voor het ontwikkelen van een passende contentstrategie voor jouw praktijk.

Geen enkel probleem als je dat nog niet hebt uitgedacht. Wij denken graag met je mee.

Stap 2

Voorstel op basis van kennismakingsgesprek

Wij maken een visueel concept op en delen dit met jou. Zie je het al helemaal voor je? En komt het over met jouw verwachtingen? Dan gaan wij aan de slag en stellen een plan van aanpak op incl. werkzaamheden en een tijdlijn.